A filmek kulturális egyenjogú-si-hu-hu-sítása!

Filmes minisorozatok

2014/01/20. - írta: Wancass

Ebben a rövid posztban összefoglalnám azt a négy filmes témájú mini-sorozatot, amiket nagyon kreatívnak és viccesnek tartok, és emiatt minden film-geek számára ajánlok.

1. Az egyik egy általam újonnan megismert Youtube csatorna, az Őszinte előzetes (Honest trailer) sorozat. Tegnap este megnéztem a Pacific Rim-ről készült anygot és besírtam rajta a röhögéstől. 4 perc az egész, de utána még vagy ugyanennyi ideig rázott a nevetés. Korábban írtam már erről a félresikerült alkotásról, de ez most új szintre emelte a filmet, ez után úgy gondolom, hogy ha másért nem, tömény 8perc nevetésért már megérte megnézni. Érdemes még lecsekkolni a Gyűrűk ura és a Hobbit anyagait is, de tulajdonképpen mindegyik jó.

2. A másik kedvenc "nerdgasm" filmes csatornám a HISHE (How it Should Have Ended). Ebben a rajzfilmes agymenésben a górcső alá vett filmek alternatív befejezést kapnak, ami többnyire erős kritikája a történeteknek. Ebből a sorozatból nem emelnék ki egy részt sem, mert meglehetősen állandó a színvonal. Kedvenc filmekkel érdemes kezdeni, és a képregény rajongóknak mindenképpen végig kell nézni a Super Café-s epizódokat. 2-3 perc egy rész, ennyi kb. bármikor belefér az ember estéjébe. (A csatorna linkje.)

3. A harmadik nagy kedvencem, a Hollywood Hírügynökség, egy magyar csatorna és egyben az egyik legjobb filmkritikai blog, amit eddig láttam. Aki szeret kicsit filozofálgatni a filmek hátterén és (szigorúan) Hollywoodi kedvenceiről érdekli egy-egy 10 perces mélyebb, de alapvetően vicces elemzés, annak mindeképpen ajánlott.

4. És végül egy klasszikus, filmek 5 másodpercben összefoglalva. Talán ez a legjobb válogatás, de a rövidség miatt tényleg érdemes mindent megnézni, mert a legtöbb nagyon találó. 

Remélem a fent felsoroltak másnak is nyújtanak majd kellemes perceket. Ha valakinek van a fentiektől eltérő kedvenc filmes videoblogja, szívesen megnézném, pls. tegyétek közkiccsé a linket  a lenti komment szekcióban. 

Címkék: !Személyes
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozivonat.blog.hu/api/trackback/id/tr85772825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása